måndag 13 januari 2014

Haj eller delfin?

Under nyårshelgen exploderade internet med bilder på två barn som leker i vattnet i Kalifornien. När mamman June Emerson kom hem från dagens utflykt vid havet och tittade på bilderna hon tagit så ser hon att barnen inte varit ensamma i vattnet...

Genast skrek media ut att det varit en haj i vattnet - vithaj förstås - och så var drevet igång.

CNN kontaktade filmmakaren Jeff Kurr som sa att det rörde sig om en vithaj medan hajdoktoranden David Shiffman hävdade att det var en delfin.

Jeff Kurr är känd från Discovery Channels Shark Week med filmer som Air Jaws I och II, Shark After Dark, Great White Invasion, Air Jaws Apocalypse och Great White Serial Killer. Han är inte biolog och har antagligen ett visst intresse i att folk behåller en lagom rädsla för vithajar.

David Shiffman driver bland annat en väldigt läsvärd blogg "Southern Fried Science" där han ofta benar ut aktuella hajfrågor. Eftersom jag delar Davids uppfattning i denna frågan - att det rör sig om en delfin på bilden och inte en vithaj, så uppmanar jag er att läsa hans inlägg om saken. Jag kan helt enkelt inte beskriva det bättre själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar